Artiklen indeholder reklamelinks

Der er ikke noget meget værre end at have pådraget sig en ulækker seksuelt overført sygdom for så at være nødt til at runde apoteket for at få den nødvendige medicin imod den sygdom, man har fået. Heldigvis behøver man ikke gå apoteket længere – den digitale recept er her, og den er en ægte redningsmand for enhver, der har prøvet at stå i den uheldige situation at have brug for medicin mod fx seksuelt overførte sygdomme.

Hvad er vandvorter og hvordan smitter de?

Vandvorter er en ganske ufarlig hudlidelse, der dog kan give nogle kosmetiske gener, når de rammer rundt omkring på kroppen. Det er små knopper med en diameter på 2-5 mm, der kan beskrives som perlelignende, hudfarvede, glatte knopper. De har en foddybning i midten og indeholder en klæg masse, der minder om et sagogryn.

I virkeligheden er vandvorter ikke primært en kønssygdom, men en almindelig hudlidelse, som hovedsageligt rammer børn. Det er en meget smitsom sygdom, og derfor vil mange børn ”stifte bekendtskab” med vandvorterne. Men stifte bekendtskab er det dog ikke sikkert de gør – de færreste mærker nemlig ikke ret meget til deres vandvorter, og derfor er det ikke mange, der vil kunne huske at have haft dem som børn.

Man kan blive smittet med vandvorter ved berøring. Sygdommen topper i skolealderen, hvor børn ofte har meget kontakt med hinanden – de slås i frikvarteret, går i svømmehal sammen og til gymnastik sammen. Deler de et håndklæde eller kommer i nærkontakt med hinanden, vil smitten blive overført i de fleste tilfælde. Et sted mellem almindeligvis 1 og 6 uger efter smitsom kontakt vil vorterne komme frem. Derfra kan de vare i op til 2 år, før de er væk igen.

Sådan behandles vandvorter

Med vandvorter på kroppen, typisk arme, ben og bryst, vil man ikke behøve at få behandling, da vorterne går væk igen, og mens de er der, gør de ikke rigtig nogen skade, andet at være et kosmetisk problem. Men med vandvorter i kønsområdet vil man typisk anbefale behandling med det samme for at undgå at være smitsom i op mod 2 år.

faa din behandling herBehandlingen kan både ske hjemme og hos en dermatolog. Dermatologen kan fjerne vorterne efter en lokalbedøvelse, der foretages med smertestillende creme. Fjernelsen sker med et skrab med en skarpske eller kan ske ved en frysebehandling.

Ønsker man at behandle sine vandvorter hjemme – hvilket ofte kan være tilfældet, når man har fået dem seksuelt overført – kan man bruge en creme fra Molusk, der er lavet særligt til formålet. Det er en kutanopløsning, som virker ganske kraftigt. Vorterne forsvinder efter nogle uger, når man har behandlet dem op til 10 gange med cremen.

Molusk købes på et online apotek

Heldigvis behøver man ikke gå ned på sit lokale apotek, når man skal købe vortecreme. For selvom vortecremen er et meget almindeligt produkt – givet den store udbredelse af vorterne – er det bare ikke fedt at stå ved kassen og få forklaret, hvordan man kommer vorterne til livs, når ens mors kollega står i køen ved siden af. Molusk og mange andre apotekervarer kan efterhånden købes på et online apotek – sammen med også receptpligtig medicin. Det er smart og kommer til at skåne mange unge mennesker for pinlige oplevelser på apoteket!

Artiklen indeholder reklamelinks