Sikkerhed på nettet

Med en stigende udvikling inden for digitaliseringen, har vi både udsigter til forbedringer på internetsystemer, men også til systemer der bliver brugt til terror og andet ondt. Internettet har altså fordele og ulemper, og vi prøver at lave forbedringer, som ikke komme de ondsindede til gode.

Frihed og det at kunne gøre som det passer en, er en stor del af vores måde at leve på i vores verden. Nogle kan dog håndtere det bedre end andre. I Danmark er vi meget frie, og vant til den måde at være på, hvor i mod andre dele af verden slet ikke lever som os.

Det betyder, at vi ofte ikke er enige, og der opstår konflikter mellem landene. Der har været meget terror inden for de sidste par år, og de bruger også internettet til at kommunikere. Kan man perspektivere dette til opfindelsen af den digitale recept, og har sikkerhed så stor en betydning?

Den digitale recept

Vi er nødt til, at leve videre selvom der sker forfærdelig ting i vores verden. Heldigvis kan vi glæde os over, at vi i Danmark alle har mulighed for at komme til lægen, få tilskud til medicin og har råd til at købe medicin.

apotek onlineMed den digitale recept er det blevet muligt, at handle og bestille sit medicin online. Det helt okay, at være påpasselig med at handle på nettet, da der findes mange hjemmesider som svindler med priser og leveringer. Det er derfor godt at være kritisk, så man ikke falder i fælden. Tjek altid hjemmesiden ud, har den e-mærket er den godkendt, og derved er der ingen fare.

Når du bestiller medicin på nettet ved et dansk online apotek, er der ingen fare for, at du bliver snydt. Du skal bruge dit CPR-nummer og dit NemID for at kunne bestille, og det er kun apoteket, lægen og dig selv der kan se dine online recepter.

Til de mange online recepter, er der lavet et receptmodul som ligger ude i cyberspace, hvor kun fagfolk kan logge ind.

Den digitale recept er lavet, for at gøre det nemmere for dig, men også for optimere sundhedssystemet. Der bliver lavet færre fejl, fordi lægerne kan se dine recepter. Du kan hente dit medicin, der hvor du har lyst – er du på ferie et sted i landet, og får brug for mere medicin skal du blot finde et apotek, og her kan de udlevere dit receptpligtige medicin.

Sikkerhed og trykhed i livet

Mennesker søger trykhed og sikkerhed, og her er internettet et faresignal. Som tidligere nævnt, skal man forholde sig kritisk på nettet, men når det omhandler receptpligtig medicin er der ingen fare for svindel, da du skal bruge NemID og dit nøglekort.

Den digitale recept er især god, fordi du ikke behøver at forlade dit hjem for at hente medicin. Du skal derfor ikke bekymre dig om kvarterets ubehageligheder, eller om hvordan du kommer hen til apoteket og hjem igen. Hvilket sted er mere sikkert end dit hjem? Her kan du sidde i ro og mag, og bestille dit receptpligtige medicin hjem, og det bliver leveret lige til døren. Nemt og sikkert.

Det er vigtigt, at dine recepter bliver fornyet af lægen, så du kan blive ved med at bestille medicinen hjemmefra.