Artiklen indeholder reklamelinks

I takt med at alt digitaliseres, og der kommer flere apoteker på nettet, er det nu også blevet muligt at få sin receptpligtige medicin online. Rigtig mange online apoteker tilbyder, at du kan købe og få leveret din receptpligtige medicin.

Det gør det endnu nemmere for gamle som unge at få fat i sin medicin, når man kan sidde hjemmefra og med få klik bestille sin medicin nemt og hurtigt.

Receptpligtig medicin på et online apotek

Man har længe kunnet få håndkøbsmedicin på nettet, men inden for de senere år er det nu også blevet en mulighed at få sin receptpligtige medicin leveret med posten fra et online apotek.

Det er helt sikkert at bestille og få leveret din receptpligtige medicin online. For at du kan købe medicinen er det nemlig nødvendigt at benytte dit NemID. Det betyder blandt andet, at der ikke er andre, der kan bestille din medicin selv om de skulle have dit login til det pågældende apotek.

Har du en elektronisk recept, kan du nemt og hurtigt bestille din receptpligtige medicin online. Det kan være forskelligt, hvordan fremgangsmåden ved bestilling af receptmedicin på de forskellige apotekers hjemmesider er, men oftest skal du som det første logge ind med eller oprette en brugerprofil.

Derefter skal du logge ind med dit NemID og Cpr-nummer for at kunne se dine recepter, hvorefter du kan vælge mellem den medicin, du har på recept. Når du har fundet den medicin du gerne vil bestille, lægger du den i kurven og så kan du betale – nemt og hurtigt.

Tilskud til din receptmedicin

Det er ikke al medicin, man får på recept, som man kan få tilskud til af det offentlige. Det er Sundhedsstyrelsen, der beslutter, om man kan få tilskud eller ikke.

Er du berettiget til at få et offentligt tilskud til din medicin, får du naturligvis også dette tilskud, når du bestiller din medicin på et online apotek. Ofte vil den pris, som fremgår af recepten på din medicin være før et eventuelt tilskud. Er du berettiget til et tilskud, vil dette blive modregnet, når du lægger din medicin i kurven.

Fordele ved online bestilling af medicin

Der er mange fordele ved at bestille din receptpligtige medicin online. Den største fordel er, at det er nemt og hurtigt. Du behøver ikke at begive dig udenfor og ned på det fysiske apotek, men kan i ro og mag sidde hjemme foran computeren eller telefonen og bestille din medicin. Her kan du vælge at få medicinen leveret til et leveringssted nær dig eller direkte hjem til dig selv.

Det kan være rigtig praktisk at bestille sin medicin online, fordi du sparer tid. Tid, som du kan bruge sammen med familien eller på dine andre gøremål. I modsætning til, hvis du køber din medicin på et fysisk apotek, er det desuden muligt at få et større overblik over din receptpligtige medicin på nettet. Her får du nemlig en komplet liste over den medicin du har på recept sammen med den aktuelle status på medicinen.

Er din recept udløbet, og står du akut og skal have din medicin, er det desuden muligt på nogle online apoteker at forny din recept for et lille beløb. Du skal blot have været på den samme medicin i minimum 6 måneder.

Skal din medicin opbevares på køl er det dog ikke muligt at få leveret medicinen med posten. Det er et problem, som mange af apotekerne fortsat forsøger at løse.

Artiklen indeholder reklamelinks