Artiklen indeholder reklamelinks

Vi lever i en meget digitaliseret verden. Alting foregår online, og det giver mange muligheder og fordele. Vi handler og shopper på nettet, og får leveret varerne lige til døren. Det er nemt og hurtigt, og vi spare en hel masse tid på at gøre det på netop på denne måde.

Det er også derfor, at apotekerne nu er gået online og du kan købe dit medicin på nettet, mens du sidder trygt og sikkert hjemme i din sofa.

For hvad er bedre end tryghed, sikkerhed og din hjemmebane? I denne artikel sætter vi fokus på, at den digitale recept er en god opfindelse for os alle, og hvad du skal gøre, hvis du skal ud og rejse.

hvor kan man bruge digital receptHvor kan den digitale recept bruges?

Størstedelen af de recepter der bliver udstedt i Danmark er digitale og bliver derved registreret på den nationale receptserver. Det betyder, at det er nemmere at få udleveret medicinen idet du selv kan vælge det apotek du vel hente varerne på, men du kan også købe dit medicin på webapoteker og du, lægen og apoteket er de eneste der har adgang til din medicin profil.

Den nationale server er tilgængelig i flere lande, og derfor kan recepterne som udgangspunkt udleveres på alle epSOS-apoteker. Det er dog ikke alle lande der deltager i epSOS, og derfor bør du tjekke dette inden du rejser – hvis du får mistanke om, at du får brug for nogle af dine recepter.

Står du i en situation, hvor du er nødsaget til, at skulle have udleveret en recept i udlandet, og du finder et apotek, som deltager i epSOS – skal du, inden du kan få udleveret recepter, give dit samtykke på, at netop dette udlandske apotek må få tilladelse til din medicinprofil, så de kan hente dine oplysninger omkring recepten.

Det foregår på den måde, at du underskriver en forhåndstilkendegivelse. Herefter finder du et epSOS apotek og her skal du fremvise ID (sygesikring DK og EU). Du skal fortælle hvilken recept du har brug for, hvis du har flere recepter liggende. Sproget bliver automatisk oversat på din medicinprofil, så det bør ikke blive et problem. Så kan apoteket udlevere din recept.

Efterfølgende skal du igen give dit samtykke på, at apoteket må se dine recepter – ingen må se dine recepter med mindre du har givet dem en tilladelse. Herefter vil du få et spørgeskema, hvor du kan udtrykke din oplevelse med epSOS-apoteket, således at servicen kan blive forbedret hos epSOS.

Er det muligt, at rejse med medicin?

Skal du ud og rejse, men er afhængig af medicin er det ikke noget problem. Dog skal du være opmærksom på, at dette ikke kun er dig selv, der skal have et pas med på rejsen.

Når du skal rejse uden for Danmarks grænser skal dit receptpligtige medicin også have et pas. Medicin passet kaldes et pillepas, og er en medicinalattest, som dokumentere at medicinen er til eget forbrug, og at det ikke er smugler varer.

Pillepasset er en del af EU, og skal bruges ved rejser inden for Schengen-samarbejdet. Det er ikke alt slags medicin der behøver et pillepas, men det er vigtigt, at være opmærksom på, om du har medicin der kræver et pillepas til din rejse.

Du kan læse meget mere om pillepasset her.

Artiklen indeholder reklamelinks