Hvordan fungerer den digitale recept?

Internettet giver os både fordele og ulemper, men det altid godt at forholde sig kritisk, når man begår sig på nettet. Når det handler om medicin på nettet, kan du være helt fortrolig, da den digitale recept kun er tilgængelig for dig, dine læger og apoteket.

Systemet er lavet på den måde, at der skal bruges specielle koder, som kun du, lægen og apotekeren har adgang til. Dine recepter er altså hemmelige, selvom de lægger ude i internettets univers.

Når din recept bliver online, får det en masse fordele for både dig og dine læger. Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvilke fordele den digitale recept giver dig, og hvordan du skal forholde dig til køb af medicin på internettet.

Hvordan fungere min digital recept?

I dag, når du ved lægen får en recept, kan du få den som en digital recept. Det gælder både engangs- og flergangsrecepter. Den digitale recept lægger i cyperspace ”internettets univers”. Dette sted kan vi ikke besøge, men her er styr på alle recepter både dine og naboens. Stedet kaldes receptmodulet, og det er som sagt kun dig selv, læger og apoteket – som er fagfolk, der har mulighed for at logge ind og se dine recepter.

Recepterne lægger et meget sikkert sted, og på den måde kan du hente dit medicin, på hvilket som helst apotek i landet – også online apoteker. Det eneste du har brug for, er dit sygesikringsbevis og dit CPR-nummer.

hvordan checker jeg mine recepterEn af de største fordele ved, at du ikke længere får recepten i hånden og selv skal besøge apoteket er, at du ikke risikere at miste recepten, og får den misbrugt. Dertil kan du også sidde derhjemme og bestille din receptpligtige medicin.

Hvor tjekker jeg mine recepter?

Du kan hente dine recepter på alle apoteker i landet, men du kan også bestille dem hjemmefra via de online apoteker. Dit medicin vil komme til din dør indenfor 1-3 dage, også det receptpligtige.

For at bestille medicin online, skal du bruge dit NemID, nøglekortet og dit CPR-nummer. Det er rigtig nemt, og hvis du vil følge med i, hvor mange recepter du har brugt de seneste to år, så kan du på din medicinprofil følge med i det.

Når du får udstedt en digital recept hos lægen, bliver du automatisk oprettet på en onlineprofil, hvor du kan gå ind og tjekke dine recepter – hvor mange du har og hvor mange gange du har tilbage. Du kan se din online medicinprofil på www.sundhed.dk.

Sikkerhed og tryghed på internettet

Man skal altid forholde sig kritisk, når man handler på internettet. Tjek altid hjemmesiden ud, kig bl.a. efter e-mærket, eller se hvad folk skriver af anmeldelser på Trustpilot.dk.

Når dit køb omhandler receptpligtig medicin på internettet, kan du være helt fortrolig. Det online apotek du har valgt at bruge, skal have dit CPR-nummer og du skal logge ind med dit NemID. På den måde er du godt sikret, idet ingen andre har adgang til dit NemID.

Brug de online apoteker, det fungere rigtig godt og er super nemt.