Artiklen indeholder reklamelinks

Internettet er en opfindelse vi ikke kan undvære i dag. Vi bruger internet hele tiden, og det er blevet en nødvendighed for virksomheder og private. De fleste virksomheder er drevet af internettet, men ikke alle er afhængige af det endnu.

Afhængigheden er stor, og derfor udvikles der hele tiden på internettets hastighed, dækning og tilgængelighed. Disse udviklinger har givet verden en masse fordele, men også rigtig mange ulemper. Med internettet er der nemlig mange muligheder, og i dag kan vi kommunikere med lande på den anden side af kloden uden problemer, se film og tv på nettet og ikke mindst betale vores regninger på webbank.

Det er fantastisk og det er nemt. Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for internettet – mest fordi teknologien ikke altid har været en del af deres liv. Det handler om tilvænning, læring og positivitet.

Fordele ved den digitale recept

Går vi tilbage i tiden, fik vi altid udleveret vores recepter i papirform. Vi skulle selv gå på apoteket, og farmakologerne kunne aflæse på papiret, hvilken slags medicin lægen havde udskrevet. Det er fortid nu, for i dag har internettet gjort det muligt, at lave elektroniske recepter.

fejl i gammeldags receptDe elektroniske recepter funger rigtig godt, og der mange fordele ved, at recepterne ikke længere er i papirform. Det er dog stadig muligt, at få recepteten på papir, men det anbefales ikke.

  • Recepten bliver ikke væk eller misbrugt af andre
  • Du kan hente dit medicin på dit nærmeste apotek
  • Den digitale recept gemmes online, så du kan hente den i alle byer.
  • Du kan kontakte apoteket, og få dem til at finde din recept frem inden du kommer.
  • Du er med til at optimere processen for læger og apoteket, da de kan følge dine recepter og vejlede dig ud fra dem. Det er især en fordel, hvis du bliver indlagt.
  • Du kan selv følge med i, hvor mange recepter du har tilbage og får derved overblik over dit medicinforbrug de seneste to år.

Flere muligheder og fordele med den digitale recept

Der er flere muligheder og fordele for dig, når du i dag bestiller og får recepter hos lægen. Først og fremmest bliver din digitale recepter gemt i et sikkert system, hvor kun du, lægen og apoteket kan se og følge med i dine recepter.

Når dine recepter ligger online, har du også selv mulighed for, at tjekke dine recepter. Du får tildelt en medicinprofil, som du får adgang til gennem www.sundhed.dk. Dine oplysninger til din medicinprofil opretter du på www.digitalsignatur.dk

På din profil kan du se de recepter du får udstedt, samt se oversigter over det medicin du har fået på recept de seneste to år.

Du vil ikke være i tvivl om, når lægen eller apoteket har kigget på din profil, da det bliver registreret hver eneste gang. Det vigtigt, at du føler tryghed og sikkerhed omkring din medicinprofil, og derfor er systemet lavet på denne måde.

Artiklen indeholder reklamelinks