Hvad er en digital recept og hvordan fungerer det?

Vi skriver år 2016 og er kommet til en tid, hvor internettet betyder mere og mere. Det at være online er et must, så vi kan følge med i hvad der sker ude i den store verden, samt være tilstede på de sociale medier. For netop det med at være tilstede på internettet bliver prioriteret højere og højere, og det skal være nemt og hurtigt.

Vi optimere hele tiden systemerne, og det er der brug for i og med alle er afhængige af internettet. Det er rart i en travl hverdag, at man hurtigt kan finde en opskrift eller idéer til fødselsdags gaven. Internettet har også givet os mulighed for, at bestille varer i alle kategorier hjemme fra sofaen – og det bliver bragt lige til døren.

Internethandel

Ingen vil kunne undvære internettet, og når det somme tider svigter os, er der panik og alt arbejde går i stå. Vi er afhængige af det, og derfor er udviklingen inden for internet, hastigheder og dækninger meget vigtigt. Frobedringer på alle punkter gør os mindre sårbare, og kan fremme vores produktivitet.

handel paa nettetMen udviklingen har som sagt også gjort det muligt for os, at handle ind og shoppe alle slags varer hjem imens du sidder der hjemme og slapper af. Du undgår den lange kø i supermarkedet, og overfyldte butikker med udsalg. Det er nemt, rart og behageligt og du kan shoppe lige når du har lyst. Du skal altså hverken tænke på åbningstider, transport eller p-pladser.

De fleste internet butikker sørger for, at gemme dit kortnummer, og så behøver du heller ikke finde dankortet frem, når du shopper hjemme fra. Dine pakker kommer lige til døren, og fri fragt og gratis returnering er ofte et tilbud på diverse hjemmesider – og er altså endnu en fordel ved at handle hjemmefra.

Den digitale recept

Alle brancher er at finde på nettet, og det betyder, at du nu også kan finde dit apotek på internettet. Det giver en hel masse fordele bl.a., at du kan bestille dit medicin hjemmefra og behøver ikke have fat i lægen hver gang.

Du kan ikke bare bestille medicin på nettet, fordi du mener at det er det du skal have. Der er stadig stramme regler omkring medicin, og derfor er lægen ikke helt afskrevet fra processen.

For at kunne handle medicin på nettet, skal du have recept på dit medicin. Det har du muligvis fået i papirform, og vist den nede på apoteket. Sådan fungere det ikke helt i dag, da internettets udvikling har gjort det muligt, at lave recepterne online.

Disse online recepter er private, og findes kun i apotekernes univers. Der skal bruges en kode, for at komme ind på serveren til apotekerne, og det er en koder, som kun apotekerne har. Det betyder, at det kun er apotekerne der kan se dine recepter, og det gælder over hele landet.

Du kan hente dine recepter lige hvor du vil, hvis bare det er en digital recept.

Hvordan fungere det?

På apoteket kan du få alle former for medicin, dog med undtagelser. Har du, af lægen fået en online recept, kan du få den udleveret hos alle apoteker i hele landet – og det gælder selvfølgelig også de mange online apoteker.

Når du får udleveret en online recept, kan du på nettet følge med i, hvor mange recepter du har, og hvor mange du har brugt de seneste to år. Dette online system gør det nemmere for læger og sygehuse, da de kan se dine recepter, og dermed hvilket medicin du har fået.

Den online recept bliver hverken misbrugt eller væk for dig, og det er en stor fordel både for dig selv og sundhedspersonalet.