Artiklen indeholder reklamelinks

Når man køber medicin på recept, er der ofte en eller anden form for prisregulering på produkterne, og der er ikke mindst også mange tilfælde, hvor det offentlige giver tilskud til medicinen. Det gør man for at sikre, at alle har råd til at få den medicinske behandling, de har behov for.

Der er forskellige grænser for, hvornår man får tilskud, men generelt er det sådan, at jo mere medicin man har brug for at købe, des mere er der også i tilskud. Man kan se de helt præcise satser for tilskud på blandt andet sundhed.dk, der har sat det fint op.

Disse tilskud får man automatisk, når man køber sin medicin på et apotek, men det gælder også, når man handler på et online apotek. Her gælder nemlig de samme bestemmelser som på de konventionelle apoteker, og så følger tilskuddet selvfølgelig med.

Recepterne findes online i forvejen

Recepter ligger online

Faktisk er det lige før, det er lettere at håndtere tilskuddet, når man handler på et online apotek, fordi alting er digitalt i forvejen. Selvfølgelig er de sædvanlige apoteker også fuldt ud i stand til at regne tilskuddet ud, fordi alting kører digitalt nu alligevel.

For nogle år siden blev recepterne nemlig gjort digitale. Det vil sige, at i stedet for, at lægen skulle skrive en seddel, så taster hun det nu ind på en computer, som uploader recepten til en central server. Den server kan alle apotekerne få adgang til – også det online apotek, selvfølgelig – og herfra kan man så få udleveret sin medicin, så længe apoteket har medicinen på lager.

Det vil sige, at man som københavner kan gå til lægen og få en recept på et eller andet, så kan man køre på ferie i Skagen, og på det lokale apotek i Skagen kan man få udleveret den medicin, man har fået en recept på. Det er en stor fordel ved at have samlet recepterne på en central server.

Når man har samlet recepterne på en server, giver det også bedre adgang til at få et overblik over den medicin, man har fået udskrevet. Det kan hjælpe eksempelvis sygehuse, der gerne vil kende behandlingshistorikken på en patient, fordi de bare kan slå op i et centralt register.

Apotekssystemet sikrer billig medicin

Betaling for medicin

I Danmark har vi et særligt system, som sikrer os danskere billig medicin. Det meste medicin er såkaldt ’kopimedicin’, og selvom det lyder negativt, er det slet ikke. Det betyder sådan set bare, at det aktive stof også findes i billige alternativer, som har samme virkning som de dyre mærker.

Faktisk har vi den billigste medicin i Europa inden for denne kategori, og det kommer fra den måde, vi håndterer medicinsalget for apotekerne. Apotekerne er nemlig tvunget til at tilbyde et billigere alternativ end det, lægerne har udskrevet, hvis der findes et tilsvarende produkt med samme virkning.

Det er lidt ligesom hvis du vil købe en halv liter kildevand, så skulle apoteket tilbyde dig at købe en halv liter postevand. Indholdet er det samme og har samme virkning, men postevandet koster kun en brøkdel af kildevandet.

Artiklen indeholder reklamelinks